Allmänna bildregler
vid annonsering


 • Upphovsrätten
  Alla bilder som du lägger upp måste vara tagna och skapade av dig i enlighet med upphovsrättslagen. Bilder som du köpt eller på annat sätt förvärvat måste du ha fått rätt att publicera enligt upphovsrättslagen. Tidningen förbehåller sig rätten att neka eller ta bort bildmaterial som redaktionen anser tvistigt eller som vållar konflikter som till exempel mellan barnets föräldrar/vårdnadshavare.

 • Nakna barnbilder
  Vi godkänner inte bilder på nakna barn (undantag nyfödda) t.ex bilder på barn som badar eller leker på stranden. Risken är mycket stor att bilderna kan stjälas och återpubliceras på porrsajter och andra sexuellt inriktade media.

 • Provocerande material
  Bilder får inte vara stötande, osmakliga eller avbilda något som kan ge sexuella, rasistiska, etniska eller religiösa anspelningar på ett olämpligt sätt. Vi säger nej till bilder där det är uppenbart att alkohol förekommer.

 • Annons som illustration
  En annons får inte ha en färdig annons eller en bild med bara text som illustration till texten.

 • Fotografens eller Ateljéns namn
  En proffsbild som är 50 år eller äldre kan vi skriva Foto: Ateljébild på enligt upphovsrätten. Bilder som är yngre måste ha fotografens eller ateljéns namn som fotograf.
  Privata bilder har inga sådana krav, där är det okej med Foto: Privat (OBS! Du kan inte skriva Privat om du har fotat av en ateljébild.